10 съвета как да преобразим дома си тази Пролет

Пролетта е времето за обновяване. Преди да подготвите новите дрехи и козметиката си за новия сезон, помислете за преустройство на дома. Не се изискват огромни промени: просто трябва правилно да поставите нови акценти и да добавите ярки цветове (и някои флорални щампи). Събрахме за вас десет прости съвета, които да ви помогнат да създадете пролетно настроение и уют в дома си.

Нека започнем с почистването: всички ненужни неща далеч от погледа

Генерално почистване – започнете пролетното обновяване на жилището си. Отървете се от старите ненужни неща, от съдове до текстил. Всичко това само запълва пространството (и в същото време съзнанието). Повярвайте, когато се отървете от всички боклуци, ще стане много по-лесно да дишате в къщата си. Рециклирайте всички ненужни предмети. Така ще дадете на любимите си неща втори живот. Между другото, това включва и общо почистване: изперете килимите, тапицерията, изперете всички завеси и покривки за легло. Ако се затруднявате да направите това сами – обърнете се към професионалистите в областта на почистването.

Здрав дух в Чист дом.

Купете нещо ярко

Най-лесният начин да преобразите дома си за пролетта е да добавите няколко ярки акценти във вашия любим ярък цвят. Това могат да бъдат малки мебели (например малки мебели и аксесоари – фоторамки, саксии за цветя или нов сервиз).

Определено ще ви трябва нова ваза (и дори не една)

Нова ваза с нетрадиционна асиметрична форма би внесла интересен акцент в интериора на дома. Те се предлагат във всички цветове и материали: от керамични, светли тонове, до лъскаво стъкло.

Добавете няколко стайни растения.

Отглеждането на цветя може да се превърне в истинско ваше хоби. Важно е да не започвате с нещо сложно. Всички знаем истории, за това как някои хора отглеждат на балконите си както лимони, така и люти чушки. В TikTok и YouTube отдавна има тенденция, да се показва как да поникне авокадо у дома. Ако сте аматьори в отглеждането на растения, можете да започнете пътя си като градинар с непретенциозния замиокулкас (второто име е по-привлекателно – доларово дърво). Основното му предимство, освен гарантираното естетическо удоволствие, е, че може лесно да оцелее в живота без често поливане и излагане на слънце.

Цветен принт навсякъде

Купихте си нова ваза, посадихте си нови стайни растения и сега, за да внесете още цвят в дома изберете текстил и аксесоари с флорален принт или с принт по ваш вкус. 

Не се страхувайте, че ще прекалите. През пролетта можете (и трябва) да се обградите с цветя. Така че, ако искате някои по-сериозни промени, стените могат да бъдат идеалното платно.

Изберете идеалния си домашен аромат

Напълнете дома си със свежия аромат на пролетта. Поставете дифузери за аромати на рафтовете, вземете саше за килера, купете ароматен сапун в банята и украсете нощното шкафче с нови дизайнерски свещи.

Дяволът е в детайлите: добавете необичайни малки неща

„Малките радости са много по-важни от големите“, пише Рей Бредбъри в „Глухарче вино“. Не можем да не се съгласим. Поглезете се, например с дизайнерска чаша за вино, която ще добави още стойност към прекрасното вино или купете изтривалка за пред входната врата с вдъхновяващ надпис. Може също да изберете различни готови надписи, които ще радват вас и вашите гости. Можете дори върху някоя от стените в дома ви сами да изпишете фразите и мислите, които ви вдъхновяват.

Ново спално бельо

Зимата приключи: сменяме вълнените одеяла с леки варианти на коприна, лен или памук. Обърнете внимание на пастелните нюанси или изберете нещо ярко, ако това харесвате.

Ярките декоративни възглавници ще ви помогнат да създадете уют

Изберете сезонен гардероб за вашите възглавници и превърнете в традиция  смяната на калъфките за възглавници през всеки сезон. За пролетта лен и памук в ярки цветове са идеални.

Направете място за изкуството: украсете стените с нова картина, а стелажът със скулптура

Изкуството в дома е това, което придава на вашето пространство индивидуалност. Първото нещо, на което разчитате при избора, е да намерите това, което искате да виждате всеки ден. И това трябва да ви вдъхновява.

Тук вече може да има всичко: от статуетки на Сваровски до албуми, които съдържат любими снимки, както и живописни пейзажи от мечтаната почивка на море.

Напиши отзив