Колко често да перем пътеките и килимите у дома?

Обикновено клиентите на фирми за професионално почистване подробно се интересуват за това с какви машини и препарати се обработват техните килими и как протича самия процес. Обаче твърде рядко се поставя въпроса – Колко често? Обикновено килимите се дават за професионално почистване веднъж годишно. Достатъчно ли е това ще изясним по-нататък в тази статия.

Кога е необходимо?

Когато става дума за чистотата и хигиената на дома, всички ние ставаме особено чувствителни и когато ни попитат – Колко често перете / почиствате килимите у вас – отговорът е или – Когато е необходимо, или – Редовно. 

И така, ако сме горди собственици на скъп, луксозен килим, то той най-вероятно е бил съпроводен от гаранционна карта и инструкции за употреба. От нас просто се изисква да се съобразим с тях.

Нека разгледаме случая, когато у дома щъпуркат едно или повече дечица. Тогава е немислимо да чакаме цяла година. Килимите се замърсяват и износват много по-бързо. Да не говорим, че колкото и да е професионална нашата прахосмукачка, не може да изтръгне набитите в килима микроскопични парченца храна. За следите от пюре, въобще няма да споменаваме. В този случай нито тупането на ръка, нито парочистачката помагат. Тук е необходимо да ползваме опита на професионалистите поне два пъти в годината или веднъж на всеки шест месеца.

Когато вкъщи имаме домашен любимец! Домашните животни са наши приятели и членове на семейството. И когато ги отглеждаме следва да полагаме повече грижи както за тях самите, така и за домашния текстил, а и не само. 

Често четириногите ни приятели, въпреки добрите си хигиенни навици, оставят следи по килима или дивана и след това оттам се разнася не особено приятна миризма. Тъй като тези зацапвания може да увредят нашето здраве, е препоръчително да се обръщаме към професионално почистване на всеки три месеца. Разбира се в тези случаи е добре да пускаме прахосмукачка поне 3 пъти седмично.
Когато не отглеждаме малки деца и домашни любимци, не е проблем да почистваме професионално своите килими веднъж годишно.

Напиши отзив