Професионално пране на китеници и губери

Китениците са тъкани изделия, със специфична структура с втъкани вълнени конци. Губерите от своя страна са дебело вълнено покривало с дълги влакна. В миналото са широко използвани като постелки и/или завивки.

Почти всеки от нас има вкъщи китеник или губер завещан от нашите баби, затова е много важно да се почистват редовно за да остане наследство и за нашите деца.

Колко често трябва да се почистваме китениците и губерите?

Ако използваме китениците всеки ден се препоръчва те да се почистват два пъти в годината. Един път преди започването на зимата и един път след зимния сезон.

Как се перат китеници?

Почистването не е лесно, особено ако живеем в апартамент в голям град, поради липсата на професионални препарати, машини за почистване както и място за пране и сушене. В миналото китениците и губерите са се перяли на тепавица (Съоръжение за тепане и пране на вълнени тъкани, намиращи се край течаща вода), или на двора с маркуч и четка с препарат, после се сушат на слънце на лост или ограда. В днешното забързано ежедневие хората се доверяват на фирми предоставящи професионални услуги за пране на китеници и губери.

Защо трябва да изпираме китениците и губерите?

Обработката се налага поради факта, че по влакната се наслояват замърсявания, натрупали се от нормалната ежедневна експлоатация. Както килимите, така и китениците са филтър на дома и задържат прахта и фини малки частици носени от въздуха в помещенията.

Защо да се доверим на специализирана фирма за пране на китеници и губери?

Китениците са изработени предимно от вълна и за почистване и обработване се препоръчва използването на химически машини. Всяка друга обработка може да ги съсипе, деформира и/или степа.
ФАБРИКА ЗА ПРАНЕ НА КИЛИМИ ЕООД – ЧИСТАЧА е първата тясно специализирана фирма в България за професионална обработка на китеници и губери с над 20 годишен опит.
Специализираните препарати, които използваме са напълно съобразени с вида и структурата на артикула, като се спазват всички екологичн и хигиенни норми и са безопасни за вашето здраве.

Резултат от използването на нашите професионални услуги:

  • Фиксация на цветовете;
  • Антистатичност;
  • Антибактериалност;
  • Избягва се възможността за:
    o Боядисване
    o Избледняване на цветовете
    o Развитие на Акари
    o Защита от ларвата на молеца

Екологично чист ли е процеса на пране?

При процеса на пране използван в Фабрика за пране на килими  не се замърсява околната среда, потвърдено със сертификат № 2217014026 от 01-11-2010 г. от ХЕИ.

 

Искате ли да изперем вашите китеници?

Професионални услуги за пране на китеници и губери на цени от 4.50 лв/кг с включен безплатен транспорт за София, Перник, Радомир и Костинброд

ФАБРИКА ЗА

ПРАНЕ НА КИЛИМИ

БЕЗПЛАТЕН ТРАНСПОРТ

Ресни килим