Професионално пране на пътеки

Рано или късно всяка домакиня е изправена пред необходимостта основно да изпере своите пътеки,  тъй като те по правило, се износват с течение на времето и повечето петна по тях се отстраняват все по-трудно. Освен това, всеки ден текстилните постелки поемат огромно количество прах и мръсотия, като така предпазват тялото ни от вредното им въздействие. С времето нечистотиите се натрупват в основата на текстила и създават заплаха за здравето ни, тъй като се превръщат в благоприятна среда за развитие и разпространение на вредни бактерии, микроби и спори.

 

Видове почистване на пътеки:

 1. С четка и препарат се търка и накисва, след което мократа и тежка пътека (влакната на текстилните постелки задържат вода и така теглото им се увеличава няколко пъти) се изкарват на балкона или двора, където тя няколко дни ще виси, докато изсъхне напълно (ако времето позволи);
 2. Използване на тепавица. Тук не бива да се забравя, че в тепавицата се перат килими и пътеки на различни собственици, Повечето тепавици не предлагат транспорт, което налага лично да се занесе и после да се прибере пътеката от там.
 3. Перяща прахосмукачка - Един от удобните варианти сами да се справим с петната и мръсотията по домашния текстил. Инвестираме веднъж и след това ползваме години наред. Но влагаме  нашите личен труд и време за почистването, а също трябва да осигурим и подходящо място за съхнене, като се съобразяваме с климатичните условия навън.
 4. Професионално машинно почистване - Тук на помощ идва нашият екип от професионалисти, които знаят как да върнат чистотата, свежестта и приятния вид на вашите текстилни постелки, което намалява риска от респираторни заболявания или алергии.

 

Положителни ефекти от професионално машинно почистване за вашите пътеки

 • Влакната на пътеката ще бъдат чисти отвън и в дълбочина;
 •  Ще бъдат премахнати всички мазни, лепкави и други неприятни петна;
 • Без плесен и бактерии, което означава, че сега вашият килим или пътека, отново може да се превърнат в достойна уютна декорация у дома.
 • Освежени и фиксирани цветове

 

Колко често да изпираме пътеките?

 • В зависимост от човекопотока и мястото където се намират (коридор, спалня и т.н.), зависи и степента на замърсяване. 
 •  С превантивна цел, специалистите препоръчват професионално почистване на домашните текстилни настилки да се извършва поне 2 пъти годишно, преди и след зимният сезон.

 

Защо да изберете нас?

ФАБРИКА ЗА ПРАНЕ НА КИЛИМИ ЕООД – ЧИСТАЧА е първата тясно специализирана фирма в България за професионална обработка на китеници и губери с над 20 годишен опит.

 

 • Ние разполагаме с всички необходими машини и съоръжения, което позволява автоматизиране на повечето операции;
 • Компютърна система - позволява равномерно изпиране на килима или пътеката и поетапно изплакване;
 • Ние разполагаме със специално оборудвани и изолирани помещения за сушене;
 • Използваме само висококачествени препарати, които не предизвикват алергии;
 • Индивидуален подход към всеки текстилен продукт, с оглед запазване на цвета и материята.
 • Процесите са екологично чисти и не замърсяват околната среда

Искате ли да изперем вашите пътеки?

Професионални услуги за пране на пътеки на цени според ценообразуването за съответния месец с включен безплатен транспорт за София, Перник, Радомир и Костинброд

ФАБРИКА ЗА

ПРАНЕ НА КИЛИМИ

БЕЗПЛАТЕН ТРАНСПОРТ

Ресни килим